Bindebeskrivelse mv Baitfish!

MV baitfish er en flue bundet av Steven Farrar ved bruk av sitt eget materiell SF blend. Den er en stor flue ( ca 12-13cm ) og er ideelt både til sjøørret og havabbor fiske. En sånn fiskimitasjon ville jeg bruke f.e uteskjærs når ørreten jakter på stor sild og brisling. Fargene kan man variere akkurat som det passer men her bruker jeg de samme farger som den original mønster Steven Farrar presenterte i sitt bindebeskrivelse og jeg må si at hvit/oliven er uansett mitt første valg når det gjelder fiskimitasjoner.

Sjøørretflue -MV Baitfish material liste.

1. Owner Mosquito 2/0
2. SF Blend i hvit ,rosa, wild olive og oliven
3. STF dub rød
4. 3D fiskeøyne 6mm
5. UV Lim
6. En saddle fjær grizzly
7. Zap a Gap superlim

Bindebeskrivelse MVBaitfish

1. Ta bindetråden til punktet hvor mothakeren er.
2. Ta en lite mengde med SF blend. Bind nesten på midten av materialet. Fibrene som peker mot krokøyet skal være lengre.
3. Brett de fibrene som peker mot krokøyet bakover og bind materialet fast.
4. Nå skal du snu kroken opp ned og ta en liten bunt hvit SF blend. Bind på undersiden slik at de fibrene som stikker bak krokbøyet er litt kortere en disse fra den forrige steg. De fibrene som peker mot krokøyet skal bli separert. Halvparten mot høyre side og halvparten mot venstre side. Deretter skal fibrene brettes skrått bakover og bindes fast.
5. Snu kroken i den vanlig posisjon igjen og børst fibrene
6. Ta en liten bunt SF blend rosa og bind på venstre side og skrått oppover. Fibrene som stikker bak skal være samme lengde med flua. De som peker foran mot krokøyet skjæres med saksa i halv lengde. Deretter brettes de bak på side og ikke på toppen av ryggen og festes med bindetråden. Det samme gjør man på andre side av flua.
7. Børst flua godt.
8. Nå tar jeg en liten bunt med wild olive SF blend og binder på ryggen. Fibrene kan være litt lengre en resten av flua. De fibrene som peker mot krokøyet skjæres litt kortere en resten av flua og brettes skrått bakover på hver side av ryggen. De skal selvfølgelig deles i 2, halvparten skrått bakover til høyre og andre halvparten skrått bakover til venstre.
9. Børst flua godt. Nå begynner flua å ligne noe.
10. Snu kroken opp ned og på undersiden skal man binde en bunt med hvit SF fibre. Fibrene som stikker bak krokbøyet skal skjæres i ca halv lengde av flua og fibrene som peker mot krokøyet skjæres enda litt kortere.
11. Ta en grizzly oliven flatwing saddle og bind rett på toppen.
12. Nå ta en liten mengde med oliven SF blend og bind på toppen. Fibrene som stikker bakover etter krokbøyet skal være litt kortere en resten av flua. De fibrene som peker mot krokøyet skjæres litt kortere en de fibrene som stikker bakover. Nå deler du fibrene halvparten mot venstre og halvparten mot høyre og binder skrått bakover.
13. Ta en bunt med STF rød dubbing og utnytt hele lengde på fibrene. Bind på undersiden av kroken på midten av fibrene. Deretter bretter du resten bakover og binder fast.
14. Bind en siste lite bunt med SF blend oliven på toppen av ryggen. De fibrene som stikker mot krokøyet skjæres slik at når de brettes de blir like lange en ca 3/4 av lengden av flua.
15. Børst flua godt.
16. Ta en dråpe superlim på underside av øynene og fest helt foran på flua.

Mvh Anastasios Papadopoulos