Bindebeskrivelse 3D EP baitfish

Nå kommer jeg med en beskrivelse av en fiskimitasjon som jeg personlig synes at det er midt i blinken for nesten alle slags forhold. Bare å bytte farge og man kan virkelig ha et bra utvalg av en mønster som både fisker bra og tåler litt juling.
EP fibre er et relativt myk materiell, ikke alt for myk men ikke stiv heller noe som gjør at flua kan både brukes til blikkstille vann men også i sterk strøm. På denne måte flua er bundet, den 3D hodet og fibrene rundt “klemmer” hele flua og det reduserer betydelig at flua henger seg. Generelt sett en veldig fon flue som både ser bra ut og fisker like bra.

3D EP FIBER BAITFISH

Sjøørretflue – 3D EP Baitfish materialliste

• Krok: Gamakatsu SC15 #2
• Kropp: EP Fiber blå og hvit
• Flash: Hanked lite bright pearl
• Gjeller: STF dub rød

Øyne: 3D holo øyne 5mm
• Tråd: UNI 6/0 Hvit
• Lim: UV Lim zolares og Zap a Gap

1. Fest tråden helt bak til krokspisen
2. Klipp en liten mengde EP fibre (hele lengde). Deretter deler du denne i to og legger litt flash på fibrene jevnt rundt
3. Del igjen denne i to slik at du har fibrer som er ca 4-5 cm lange. Dra litt fibrer fra kantene slik at bunten blir litt spiss på kantene
4. Bind på kroken slik at fibrene stikker ca 2-2,5 cm
5. Nå bretter du den delen som peker mot krokøyet bak og på de andre fibrene. Den skal være litt lenger en den forrige. Klipp og tapper hvis nødvendig slik at du får et resultat som den på bildet.
6. Nå gjentar du steg 2 og binder fibrene på kroken slik at fibrene blir litt lengre en de forrige.
7. Nå bretter du de fibrene som peker mot krokøyet bak og binder fast. De skal være litt lenger en de som ligger under. Bruk saksa hvis nødvendig til å tappere litt.
8. Nå gjentar du steg 2 og 3 og du binder fibrene under kroken. Fibrene skal så vidt være lengre en krokgapen.
9. Så klipper du litt tuppene på de fibrer som peker mot krokøyet slik at de er litt kortere en på forrige steg. Da fordeler du halvparten til venstre og halvparten til høyre og binder fast.
10. Hvis alt gjøres riktig da burde du få en slik resultat.
11. Ta en liten bunt med bla EP fibre og gjenta steg 2. Bind slik at de blå fibrer er like lange med hele flua. De fibrene som peker mot krokøyet må være kortere. Disse skal fordeles halvparten til høyre og halvparten til venstre og skal brettes bak og bindes fast.
12. Ta en bunt til med blå EP fibre og gjenta steg 2. Bind rett på slik at fibrene er ca 1cm kortere en det forrige steg.
13. Den delen som peker mot krokøyet skal klippes litt kortere en den på steg 12 og brettes rett bak. Børst hele flua og prøv å formere litt med saksa. Nå begynner det å ligne noe.
14. Ta en liten bunt STF rødt og bind under haka.
15. Klipp et generøs bit med EP fibre ca 2-3cm.
16. Bind materialet i midten med to løse tørn og fordel jevnt rundt kroppen. Deretter må du stramme skikkelig.
17. Brett fibrene bak og bind fast materialet på plass
18. Gjenta steg 16
19. Gjenta steg 17 og whipfinish.
20. Nå må du ta saksa eller barberbladet og former hodet jevnt slik at det blir “ett” med kroppen. Viktig å bruke tid her men pass på at du IKKE KLIPP FOR MYE?
21. Ta en tusj i samme farge med ryggen og fargelegg gjerne den hvitt tråden. Man kan også bruke tråd i ønsket farge fra starten.
22. Fest øynene med superlim. Ta saksa og fjern fibrene som ligger mellom øynene.
23. Fyll med UV lim mellom øynene og bruk UV lyset til å herde limet. Ta en runde med klarlakk rundt hodet og flua er ferdig. Kos dere.

Mvh Anastasios Papadopoulos